Lieuwke Loth

01 oktober 2013


Zoals de rivier beweging geeft aan het landschap, zo geeft kunst beweging aan de mens.

Lieuwke Loth heeft haar opleiding gevolgd aan de Academie voor beeldende kunsten in Den Haag.  Na haar academietijd heeft ze zich toegelegd op ruimtelijk werk en het oude ambacht bronsgieten. "beelden zijn echt tastbaar, ze krijgen een eigen ziel en persoonlijkheid. Ze voelt zich gelukkig als de beelden voor zichzelf gaan spreken"

De levenswijsheid die Lieuwke vindt bij culturen die dicht bij de natuur staan inspireert haar. In hun voorwerpen, rituelen en gebruiken kun je bezieling en toewijding ervaren. Lieuwke is zich zeer bewust van de verbinding tussen mens en natuur, ook in haar werk is dit terug te vinden.

Een ander thema in haar werk is de balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie en het gegeven van contact tussen man en vrouw. Door haar intuïtieve en associatieve werkwijze ontstaan speelse, fantasievolle beelden. Veel werken zijn etnisch en mythisch van aard en stralen zowel tederheid als kracht uit. Ze laat zich graag inspireren door de symboliek en heldere vormentaal van andere culturen.

Lieuwke heeft Indische, Thaise en Duitse roots. Ze houdt van reizen om juist de andere cultuur te leren kennen en zich daar door te laten inspireren. Ze heeft werkperiodes gehad in Thailand, Oezbekistan, Turkije en Spanje waar ze nieuwe werken creëert.
Kijk voor haar prachtige werk dat ontstaan is in Oezbekistan in onze webshop onder kunst & artefact.
Terug naar overzicht